Warme reacties na koude Voetbal 2-daagse Voorschoten ’97

Tijdens de voorjaarsvakantie heeft Play2Improve voor het eerst een Voetbal 2-daagse bij Voorschoten ’97 georganiseerd. Op een zonovergoten, maar fris sportpark de Adegeest kwamen jeugdige talenten bijeen om samen met vriendjes of vriendinnetjes de functionele techniek te verbeteren. Hoewel de temperatuur rond het vriespunt lag, was het enthousiasme van de dik ingepakte deelnemers niet te temmen. Mede-organisator Youssef Ait El Houssi was dan ook zeer onder de indruk: ”De deelnemers zijn stuk of stuk bikkels.”

Uiteraard waren ook tijdens deze twee dagen alle elementen van de Play2Improve Voetbal 2-daagse aanwezig. Enthousiaste en gekwalificeerde trainers gingen gedurende de twee dagen met de jonge talenten aan de slag. De diverse oefeningen, waaronder de interactieve Smartgoals en de nieuwe bouncerset, daagden de deelnemers uit hun passeer- en schijnbewegingen te verbeteren. Daarnaast werden tijdens felle 1-op-1 (of 2 versus 2) de krachten direct gemeten. Uiteraard waren er ook weer vele partijtjes en toernooitjes waarin de nieuwe vaardigheden direct in de praktijk konden worden gebracht. De uren op het voetbalveld werden daarbij afgewisseld met animatie-uren (vooral waterpong werd met enthousiasme ontvangen), gezonde sportlunches en ‘opwarmkwartiertjes’ met een lichte versnapering.

De groep was – zoals dat vaker het geval is bij de evenementen van de voetbalacademie – divers: jongens en meisjes, uit de leeftijdscategorie 7 t/m 11, van verschillende verenigingen uit de regio. ”Wij vinden het mooi om te zien dat er tijdens deze twee dagen weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes worden gemaakt,” vertelt Youssef enthousiast. ”In het begin is het altijd even spannend, maar je ziet dat kinderen moeiteloos aan elkaar wennen. En dat is prachtig. Wij vinden het belangrijk dat er goed getraind wordt, maar plezier is bij ons de norm. Zonder plezier kan je niet beter worden.”

Ook de 10-jarige Fee, spelend in de jeugd van Voorschoten ’97, had twee hele leuke dagen: ”Ik vind het heel erg leuk, omdat je hier heel erg veel leert.” Zoals wel meer deelnemers had ook Fee geen boodschap aan de kou. ”Als je genoeg beweegt is het helemaal niet zo koud.” Ook Tian – het 8-jarige talent van SJC – heeft met plezier de eerste Voetbal 2-daagse ondervonden: ”Er zijn hier een paar kinderen uit mijn klas die ik heel aardig vindt. Vooral de partijtjes zijn super leuk.” Net als Fee en Tian is ook Sem enthousiast: ”Je leert hier een goede techniek. Het is gewoon heel erg leuk.”

Hoewel Play2Improve voor het eerst een Voetbal 2-daagse bij Voorschoten ’97 organiseert, moet de voetbalacademie bekend in de oren klinken bij ouders. ”Wij zijn hier ook actief met de techniekschool. We krijgen veel enthousiaste reacties van kinderen en van ouders, dus hebben we daarom besloten ook een Voetbal 2-daagse te organiseren,” vertelt Youssef. ”En deze twee dagen smaakt duidelijk naar meer.” Zo is Play2Improve deze zomer weer actief bij de club. Van maandag 16 tot vrijdag 20 juli organiseert Play2Improve een voetbalweek. ”Wij hopen dat het enthousiasme van de deelnemers aanslaat bij de andere jeugdleden. We kunnen niet wachten om weer terug te komen!,” vertelt Youssef enthousiast.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top