Voetbalweek VV Noordwijk weer drukbezocht

Voor het derde jaar op rij organiseerde voetbalacademie Play2Improve deze zomer een voetbalweek bij VV Noordwijk. En ook voor deze editie kwamen tientallen kinderen uit de omgeving naar sportpark Duinwetering om vijf leerzame, maar bovenal gezellige voetbaldagen te beleven. Trainer Chris Guijt blikt tevreden terug: “Het grootste compliment is als kinderen direct na afloop zeggen dat ze er volgend jaar weer bij zijn. Daar doe je het voor.”

De vijf dagen stonden weer bol van intensieve trainingen, gezonde lunches, gezellige animatie-activiteiten en spannende partijtjes. Aan de hand van de Play2Improve oefenmethode – waarin wordt geconcentreerd op het verbeteren van de functionele techniek – werden de jonge deelnemers vooral in de ochtenden onderworpen aan pittige oefeningen. “We proberen ieder jaar weer de kinderen opnieuw uit dagen,” legt trainer Chris uit. “Onze streven is om de individuele kwaliteiten van iedere deelnemer tijdens zo’n voetbalweekweek te verbeteren. Dat doen we door vooral in de ochtend goed en professioneel te trainen. Ons motto is ook niet voor niets ‘Trainen als een prof’.”


(De bounceset zorgt voor verrassende effecten)

Ook het onlangs vernieuwde sportpark van VV Noordwijk draagt bij aan de professionele uitstraling van de voetbalweek. Chris verklaart: “Play2Improve is inmiddels een vaste gast op dit sportpark en elke keer is het weer genieten. Een A-locatie met prachtige kleedkamers, tribune, kantine en hoofdveld. Het is ook niet gek dat veel voetbalclubs uit Nederland hiernaar toe komen om te trainen.”


(Photofinish! Wie is er eerder?)

Uiteraard was er naast de serieuze voetbaltrainingen ook ruimte veel ander vertier. Naast de bekende animatie-activiteiten (van waterpong tot de quiz en van het transferspel tot de persconferentie) genoten de kinderen ook dit jaar weer van de vele challanges. Tijdens de challanges worden een aantal deelnemers of trainers uitgedaagd om in een korte, maar zeer spannende strijd het beste in hun naar boven te halen. “De challange zijn altijd ongekend populair,” vertelt Chris met een grote glimlach. “Dit jaar hadden we bijvoorbeeld de oude vertrouwde penalty-challange. Iedereen is dan zo fanatiek. De strijd, en ook de aanmoedigingen van de kant, zijn prachtig om waar te nemen.”


(“Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!)

Net als bij alle andere voetbalweken, werd ook de editie bij VV Noordwijk afgesloten met een korte demonstratie voor de ouders. “Natuurlijk krijgen ouders veel te horen van hun kinderen, maar het is ook leuk om te laten zien waar we mee bezig zijn tijdens zo’n week. En omdat niet iedere ouder overdag tijd heeft, doen we het op vrijdagmiddag,” vertelt Chris. Zo lieten de jonge deelnemers zien hoe zij onder weerstand van een parachute het loopvermogen proberen te verbeteren en werd door middel van de bounceset aangetoond hoe het reactievermogen wordt gestimuleerd. Tot slot werden alle deelnemers bedankt voor hun deelname en kregen zij een mooi certificaat mee naar huis als aandenken. Veel deelnemers lieten weten volgend jaar weer graag terug te keren. “Het grootste compliment is als kinderen direct na afloop zeggen dat ze er volgend jaar weer bij zijn. Daar doe je het voor,” vertelt Chris trots.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top