Voetbalweek UVS wederom groot succes

Tientallen kinderen kwamen tijdens de zomervakantie naar het Leidse UVS voor de voetbalweek van Play2Improve. En in tegenstelling tot vorig jaar werden er niet drie, maar vijf volle dagen gevoetbald op sportpark De Kikkerpolder. Mede-organisator Kevin Compier was ook meer dan content met deze uitbreiding: “Mooi om te zien dat we ook in Leiden groeiende zijn met twee extra voetbaldagen en nog meer deelnemers.”

De jeugdige deelnemers – jongens en meiden tussen de 8 en 14 jaar en spelend bij verschillende verenigingen in de regio – stonden maandagochtend te trappelen om met de intensieve sportweek te beginnen. Een aantal daarvan deed vorig jaar ook al mee met de voetbaldagen van Play2Improve, maar de groep is uitgebreid met een flink aantal onbekende gezichten. Kevin: ”De beste reclame voor deze dagen is de ervaring van de deelnemers zelf. Als zij het naar hun zin hebben gehad, vertellen ze dat maar al te graag aan hun vriendjes. En de vriendjes van de deelnemers van vorig jaar zien we hier nu terug.”

Vijf dagen lang werd er gewerkt aan het verbeteren van de functionele techniek van de kinderen. Nieuwe passeeracties werden geïntroduceerd en bekende kapbewegingen werden geperfectioneerd. Tijdens de vele korte duels werd de oefenstof meteen in de praktijk gebracht. Naast de bekende techniekoefeningen werd dit jaar speciaal aandacht geschonken aan het kijkgedrag van spelers. “Spelers worden vaak door hun trainer beoordeeld op hun handelingen met de bal, zoals aannames en schoten,” vertelt Kevin. “Verenigingen besteden hier ook de meeste aandacht aan. Er is echter ontzettend veel winst te behalen in het kijken. Hoe beter je op het veld kijkt, hoe meer je daar profijt van hebt als speler.”


Jong ADO-spits Reyneveld op bezoek!

Naast de vele voetbaluren was er uiteraard ook ruimte voor de nodige ontspanning. Tijdens de gezonde sportlunches kon het energiepeil weer worden bijgesteld. En tijdens de afwisselende animatie-uren genoten de kinderen zichtbaar van al het spelspektakel. Zo stonden ook dit jaar weer het bekende waterpong, voetbalquiz en de transferspel op het programma. Tijdens de persconferentie konden de kinderen al hun vragen kwijt aan een hele bijzondere gast: Maarten Reyneveld, de grote belofte van Jong ADO.

De leerzame, maar bovenal gezellige voetbalweek werd afgesloten met een demonstratie voor de ouders. Hierin lieten de kinderen zien wat hij in de week van Play2Improve hebben geleerd. Daarmee kwam een einde aan vijf intensieve dagen. “Wij bedanken alle deelnemers voor hun fantastische inzet deze week,” zegt Kevin tot slot. “Het was weer een feest om terug te keren bij UVS. Tot volgend jaar!”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top