Tweede voetbalweek Noordwijk succesvol

Op het prachtige sportcomplex van VV Noordwijk hebben tientallen kinderen afgelopen week de voetbalweek van Play2Improve beleefd. Tijdens vijf intensieve dagen werd er flink gesleuteld aan de technische ontwikkeling van de deelnemers. Mede-organisator Kevin Compier kijkt met tevredenheid terug op afgelopen dagen: ”Onze Play2Improve-trainers hebben weer alles uit de spelers proberen te halen. Je ziet spelers dan ook echt groeien!”

De zeer gemotiveerde deelnemers genoten afgelopen vijf dagen van intensieve trainingen waarbij vooral geconcentreerd werd op techniek. Tijdens de gevarieerde oefeningen werd de nadruk gelegd op schijn- en passeerbewegingen. Naast het verbeteren van de technische ontwikkeling werd er ook tijdens dit voetbalkamp, door middel van loopladders, een stap gemaakt in de looptechniek van de jonge jeugdvoetballers. Uiteraard waren de Smart Goals weer van de partij en werden er veel partijtjes gespeeld. Ontspanning werd gevonden tijdens de animatie-uren in de middag. De lach was dan ook nadrukkelijk aanwezig tijdens het waterspel, de spelletjesmiddag en vele challanges. Ook bracht de zeer talentvolle Ajax-keeper Stan van Bladeren een bezoek aan het voetbalkamp. Tijdens een persconferentie konden kinderen al hun vragen op de keeper afvuren en werden handtekeningenjagers beloont met een mooie krabbel.

(DOELPUNT! En zo vier je dat!)

Het is overigens niet de eerste keer dat Play2Improve een voetbalweek organiseert bij de Noordwijkse voetbalvereniging. Spelers en trainers konden tijdens deze tweede editie wederom genieten van het compleet gerenoveerde sportpark. ”Het is fantastisch om hier weer terug te komen,” vertelt Kevin. ”De accommodatie en het hoofdveld zorgen echt voor een trainen als een prof-ervaring!” Daarnaast zijn Play2Improve en VV Noordwijk bepaald geen onbekenden van elkaar. Komend seizoen organiseert Play2Improve voor het tweede jaar de interne voetbalschool op zondag en wordt de samenwerking uitgebreid met train-de-trainer cursussen. ”VV Noordwijk besteed veel aandacht aan de jeugd. We zijn blij dat we als Play2Improve hier aan bij kunnen dragen,” vertelt Kevin. ”Ook tijdens dit voetbalkamp hebben onze Play2Improve-trainers weer alles uit de spelers proberen te halen. Je ziet spelers dan ook echt groeien!’

Ook de negenjarige deelnemer Olle, die voor de derde keer meedoet aan de voetbaldagen van Play2Improve, vindt dat hij een betere voetballer is geworden: ”Het is leuk omdat we heel veel leren. We leren trucjes, hard schieten en dribbelen.” Ook Jake heeft het heel erg naar zijn zin gehad en kijkt terug op vijf leerzame dagen: ”Je leert hier trucjes en dat is gewoon leuk.” Naast Olle en Jake heeft ook Tjeu de voetbalweek van Play2Improve met een lach beleefd: ”We voetballen een hele week lang, en dat is mijn favoriete sport. We leren om beter te voetballen en onze techniek te verbeteren.”

Tijdens de afsluitende demonstratie waren veel enthousiaste ouders toegestroomd om hun kinderen op het veld te bekijken. Hiermee werd een zeer geslaagde voetbalweek afgesloten. Moe, maar voldaan vertrokken de deelnemers weer richting huis. ‘We kijken alweer uit naar de volgende editie. We hopen dan onze super enthousiaste spelers weer te begroeten,” aldus Kevin.Scroll to top