Lachende gezichten tijdens eerste Meiden 2-daagse

Tijdens de herfstvakantie kwamen tientallen enthousiaste meiden naar VV Noordwijk voor de eerste editie van de Play2Improve Meiden 2-daagse. De twee intensieve dagen op sportpark Duinwetering was een weerzien van bekende talenten, maar ook een kennismaking met nieuwe gezichten. Ook voor trainster Beau Bos was het de eerste keer. Het 16-jarige talent van VV Kagia was onder de indruk: ‘’Geweldig om de inzet en plezier bij al die meiden te zien.’’

Voor Beau is plezier tijdens de voetbaldagen dan ook het sleutelwoord. Uit eigen ervaring heeft de trainster geleerd hoe belangrijk het is dat de persoon die voor de groep staat enthousiast is. ‘’Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat mijn trainer niet gemotiveerd was en er stond omdat het moest,’’ vertelt Beau. ‘’Bij Play2Improve is dat totaal het tegenovergestelde. Wij proberen ons enthousiasme zo goed mogelijk over te brengen. Want als je geen plezier hebt in wat je doet, zal je ook nooit de motivatie krijgen om beter te worden.’’

De jeugdige talenten werden tijdens de twee dagen onderworpen aan de bekende voetbalmaterie van Play2Improve. Tijdens de oefeningen werd de nadruk gelegd op de functionele technische ontwikkeling van deelneemsters. Hierdoor werd er vooral geconcentreerd op het perfectioneren van kapbewegingen, schijntrappen en passeeracties. Tijdens de vele 1-op-1 duels werd de oefenstof direct in de praktijk gebracht. Ook tijdens de toernooitjes in de middag konden de deelnemers hun nieuwe materiaal direct uittesten.

Het uitdagende en afwisselende programma werd dan ook met enthousiaste ontvangen door de meiden. Teamgenootjes Elle en Lotus van VV Ter Leeden hadden het uitermate naar hun zin. ”Je kan hier leren en de trainers zijn heel erg aardig,” vertelt de vrolijke Lotus. Ook de 10-jarige Emmie en Lotte Muller, twee voetballende zusjes bij Rijnvogels, konden hun geluk niet op: ‘’De oefeningen zijn gewoon heel erg leuk. De trainsters zijn goed en ook erg grappig.’’ Op de vraag of de meiden allebei ook volgende keer weer van de partij zijn, antwoordden zij beiden in koor ‘’Ja!’’.

Net als bij de andere voetbalkampen was er ook tijdens de Meiden voetbal 2-daagse ruimte voor uitdagende challanges en gezellige animatie-activiteiten. Tijdens de gebruikelijke persconferentie kwam niemand minder dan Stan van Bladeren op bezoek. De zeer talentvolle keeper van Jong-Ajax vertelde alles over zijn ervaringen in het profvoetbal. Hoewel de keeper uit Voorhout normaal gesproken wordt bestookt met ballen, kreeg het nu de ene na de andere vraag om z’n oren. Stan heeft echter voor hetere vuren gestaan en nam ruim de tijd om iedere vraag uitgebreid te beantwoorden. Na afloop werden de Play2Improve-shirts voorzien van een gave handtekening.

Al met al een zeer geslaagde eerste editie van de Meiden voetbal 2-daagse bij VV Noordwijk. Ook Beau kijkt terug op twee hele leuke dagen: ”Het is geweldig om de inzet en plezier bij al die meiden te zien. Ik weet dat Play2Improve een aantal maanden geleden een meidenclinic bij VV Noordwijk heeft gegeven. Dit was het succesvolle gevolg daarop. Ik kijk uit naar het volgende evenement voor vrouwen!”

Meer zien? Klik hier voor foto’s!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top