Hersteltraining

Hersteltraining

In Nederland lopen jaarlijks naar schatting 580.000 voetballers een blessure op en moeten ook naar schatting 250.000 voetballers worden behandeld door een arts of fysiotherapeut. Play2improve zou Play2improve niet zijn om ook hier in iets te betekenen voor u.

Voetbal Herstel Training
Indien een voetballer geblesseerd raakt dient er altijd eerst een arts of fysiotherapeut worden geraadpleegd. Na een diagnose, ( sport ) fysiotherapeutische behandelingen en in overleg met de behandelend fysiotherapeut of medische staf van de vereniging kan men starten met de voetbal hersteltraining.

Wanneer de blessure niet al te ernstig is en er geen arts of fysiotherapeut bij betrokken was is het natuurlijk ook mogelijk om hersteltrainingen te volgen. Met een uitgebreide voetbal herstel intake gaan we met de voetballer bepalen wat zijn eind doelen zijn voor de voetbal herstel trainingen.

Niet alle fysiotherapiepraktijken zijn gespecialiseerd in sport specifieke herstel- training en daardoor bieden niet alle fysiotherapiepraktijken de mogelijkheid om op het voetbalveld hersteltraining te doen.

Veel voetbalverenigingen beschikken niet over een hersteltrainer die voetballers kan begeleiden tijdens de revalidatie en of het herstel . Wat men dan vaak ziet is dat een speler aan zijn lot wordt overgelaten. Een speler die niet goed wordt begeleid tijdens zijn revalidatie heeft doordat hij mogelijk te vroeg aan sluit bij het team en of te snel wedstrijden gaat spelen meer kans om weer geblesseerd te raken. Een gespecialiseerde voetbal hersteltrainer kan er voor zorgen dat, door met deze speler op een verantwoorde manier aan zijn herstel en conditie te werken , deze speler in overleg met de trainer op het juiste moment weer aansluit bij de groep.

Wilt u meer weten of Play2improve iets voor u kan betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Scroll to top