Foreholte voetbalweek: bekende gezichten op bekend terrein

Wederom een groot succes! Zo kan de voetbalweek bij VV Foreholte na vijf leerzame, maar bovenal gezellige dagen wel worden bestempeld. Het was traditiegetrouw een drukte van belang op sportpark De Eslgeest. Want ook de vierde editie (!) van de Voorhoutse Play2Improve voetbalweek trok tientallen kinderen uit het dorp. Een groot aantal daarvan hebben al eens eerder meegedaan. Mede-organisator Rob Jonkman: ‘’We zien weer ontzettend veel bekende gezichten. Dat is een prachtige waardering voor de inzet van dit evenement.’’

Ook tijdens deze editie werd er flink gewerkt aan het verbeteren van de functionele techniek. Vooral de ochtenden waren een decor van nuttige passeerbewegingen, slimme schijntrappen en felle 1-op-1 duels. De kinderen werden gedurende de dagen onderworpen aan bekende, maar ook vele nieuwe trainingsvormen. Rob vertelt: ”We vinden het enorm belangrijk dat kinderen blijven leren. Daarom bedenken we ieder jaar weer nieuwe oefeningen. Zo wordt ieder kind, ook diegene die voor de vierde keer terugkomen, weer uitgedaagd.”

Dat het bedenken van nieuwe oefenvormen een noodzaak is, wordt bevestigd door het percentage van terugkerende deelnemers. Meer dan 70% van de deelnemers doen voor voor de tweede keer (of meer) mee. Dat veel deelnemers weer meedoen met de voetbalweek heeft volgens Rob verschillende voordelen. ”Met Play2Improve hanteren we een bepaalde werkwijze. We zien dat veel kinderen daar gewend aan zijn. Dat is fijn, want de trainers hebben minder uitleg nodig en kunnen eerder beginnen met de oefeningen,” vertelt Rob. ”Daarnaast is de binding tussen de trainers en de kinderen enorm. Voor veel kinderen zijn de trainers allang geen onbekend gezicht meer. Er heerst een hele ontspannen en gezellige sfeer meteen vanaf de start.”

Niet alleen de activiteiten op het veld zijn vernieuwd. Ook zijn er een aantal nieuwe spellen aan het animatie-onderdeel toegevoegd. Naast de bekende, maar zeer populaire waterpong, transferspel en ‘loop-doe-gok-spel’ is er dit jaar voor het eerst een voetgolf-parcour uitgezet. De deelnemers deden hun uiterste best om iedere hole zo goed mogelijk – en dus met de minst aantal pogingen – af te werken. De jongste deelnemers keken daarnaast hun ogen uit met fragmenten van de zeer populaire kinderserie Koen Kampioen!

De vernieuwingen tijdens de voetbalweek vielen in de smaak bij de deelnemers. Joep (negen jaar en spelend in de jeugd van Foreholte) doet al voor de vierde keer mee, maar is nog zeker niet uitgeleerd: ”Het is heel erg leuk omdat ze allemaal andere oefeningen en trucjes bedenken. Dat ga ik straks gebruiken in het veld.” De negenjarige Lucas is voor de derde keer naar sportpark de Elsgeest gekomen: ”In de vakantie heb je niet heel veel te doen en dit is heel erg leuk. Er zijn heel veel vrienden en daarnaast wordt je fit voor het nieuwe seizoen.” Hoewel er een flink aantal vernieuwingen zijn toegevoegd, zijn de bekende challenges en toernooitjes in de middag onveranderd. Tot grote vreugde van deelnemer Yun (10-jaar en spelend bij VV Foreholte) die voor de derde keer terugkeert: ”Ik vind alles heel leuk, maar vooral de challenges en de toernooitjes vind ik erg gaaf. Zo leuk!”Scroll to top