Eerste voetbal 3-daagse Kagia groot succes

Een meer dan geslaagd evenement! Zo mag de eerste Play2Improve voetbal 3-daagse bij voetbalvereniging Kagia wel omschreven worden. Tientallen enthousiaste kinderen kunnen terugkijken op drie leerzame, maar bovenal gezellige voetbaldagen. Ook mede-organisator Rob Jonkman was zeer te spreken over het verloop van het evenement: ”Ieder kind wat hier komt straalt plezier uit, wilt graag voetballen en heeft de intentie op beter te willen worden.”

Tijdens de drie intensieve voetbaldagen werd er volop gewerkt aan het verbeteren van de functionele technische ontwikkeling. Vooral de ochtenden waren een decor van nuttige passeerbewegingen, slimme schijntrappen en felle 1-op-1 duels. ”We trainen ten alle tijden om beter te worden,” aldus Rob. ”Alle oefeningen zijn gericht om het technische handelen van een deelnemer naar een hoger niveau te brengen, ongeacht het individuele niveau.” Dat laatste blijkt wel uit het het gevarieerde deelnemersveld. ”We hebben spelertjes rondlopen die van Feyenoord zijn, maar ook enthousiastelingen die nog niet op voetbal zitten. Iedere jongen en meisje tussen de 8 en 12 is welkom bij ons.”

(Aan inzet geen gebrek!)
Hoewel de oefeningen serieus werden afgewerkt, was de lach tijdens de drie voetbaldagen nadrukkelijk aanwezig. ”Plezier staat hoog in het vaandel bij Play2Improve. We zijn van mening dat je alleen een betere voetballer kan worden, als je lol hebt in wat je doet,” vertelt Rob. De gezellige sfeer kwam echter niet alleen tot stand op het veld. Ook de activiteiten tijdens de animatiemiddagen zorgden voor een grote glimlach op de gezichten van de kinderen. Een spannende sportquiz werd afgewisseld met een vrolijk waterspel. Daarnaast konden de kinderen tijdens een heuse persconferentie al hun vragen stellen aan profvoetballers Nino Roffelsen en Joe van der Sar. De kinderen maakten gretig gebruikt van hun eenmalige privilege, want de heren van Jong Ado Den Haag werden bestookt met de gekste vragen.

(Korte sfeerimpressie voetbaldagen Kagia)
Dat Play2Improve kan terugkijken op een geslaagd evenement, blijkt ook uit de vele enthousiaste reacties van de jonge voetballers. ”Je bent heel erg veel aan het voetballen en dat vind ik leuk,” vertelt de negenjarige Mia van SV Hillegom. Net als Mia is ook Hidde, 9 jaar en actief bij Kagia, dolenthousiast: ”Er zijn hele leuke activiteiten en spelletjes. Vooral toernooitjes vind ik leuk.” Kagiaan Dylan deelt mee in de voetbalvreugde. ”Ik leer hier veel en ik word echt veel beter. De trainers geven goed les. Ik ben er volgende keer weer bij!’, vertelt Dylan enthousiast na afloop.

(Dylan, een profvoetballer in wording?)
Het was overigens voor het eerst dat Play2Improve een voetbal 3-daagse organiseerde bij Kagia. Op een prachtige accommodatie konden de kinderen en trainers rekenen op een enorme gastvrijheid vanuit Kagia. ”Heel fijn om mee samen te werken, de vrijwilligers van Kagia waren bereid om ons te helpen met alles,” vertelt Rob enthousiast. ”Het is bijvoorbeeld fantastisch om te zien hoeveel mensen ons helpen om een gezonde sportlunch neer te zetten.” Hoewel er nog niet eerder een voetbalkamp in Lisserbroek werd georganiseerd, zijn Play2Improve en Kagia absoluut geen vreemden van elkaar. ”We verzorgen hier al meer dan 2 jaar Train-de-Trainer cursussen, volgend jaar zowel voor beginnende als gevorderde trainers. Daarnaast organiseren wij ook tijdens het eerste volgende verenigingsevenement een gave clinic waarbij wij spelers proberen te enthousiasmeren voor voetbal, maar natuurlijk ook de vereniging.” Al met al een vruchtbare samenwerking met een rooskleurige voetbaltoekomst: ”Het duurt nog even, maar ik kijk al uit naar de volgende voetbal 3-daagse bij Kagia,” blikt Rob enthousiast vooruit.

Ook willen voetballen tijdens de zomer? Schrijf je dan in voor een van de voetbalkampen van Play2Improve. Wij zijn nog actief bij Foreholte, Noordwijk en UVS. Klik hier voor meer informatie!Scroll to top