Bomvolle Voetbal 2-daagse bij VV Ter Leede

Tientallen kinderen kwamen deze herfstvakantie weer naar sportpark de Roodemolen voor de Play2Improve Voetbal 2-daagse bij VV Ter Leede! Met een deelnemersveld van bijna 70 kinderen was het wederom een drukte van belang. Onder begeleiding van gekwalificeerde trainers gingen de jeugdige talenten flink aan de bak om de functionele techniek te verbeteren. Mede-organisator Kevin Compier kijkt met plezier terug: ”Het is toch fantastisch om te zien hoeveel kinderen tijdens de herfstvakantie het voetbalveld boven de spelcomputer kiezen.”

Play2Improve organiseerde alweer voor de vierde keer een Voetbal 2-daagse op het hoofdveld van de Sassenheimse voetbalvereniging. Op de plek waar normaal de heren (Hoofdklasse A) en vrouwen (Topklasse A) van VV Ter Leede hun trainingen en wedstrijden afwerken, beleefden de enthousiaste deelnemers van Play2Improve twee intensieve en leerzame voetbaldagen. “Bij Play2Improve trainen we als een prof. Het is dan mooi om op een locatie te werken waar dat begrip al langer geleden geïntroduceerd is,” vertelt Kevin. ”Het is voor alle kinderen een motivatie om ooit als speler terug te keren op dit veld.”

Deelnemers kregen wederom een gevarieerd en uitdagend programma voorgeschoteld. Zo werden nieuwe passeer- en schijnbewegingen geïntroduceerd, werden de welbekende Smart Goals weer in verrassende opstellingen gepositioneerd en werden nieuwe omschakelvormen in de praktijk gebracht. Kevin vertelt: ”We willen graag dat kinderen zich altijd blijven verbeteren. Daarom proberen we altijd het programma te vernieuwen en hierdoor de individuele lat bij de speler iedere keer hoger te leggen. Blijkt die lat op dag een al te zijn aangetikt? Dan leggen we deze extra hoog op de tweede dag. Zo blijven de kinderen continue uitdagen om beter te worden.”

Ondanks de vakantie was het aantal deelnemers net zoals voorgaande jaren noemenswaardig hoog, tot grote vreugde van mede-organisator Kevin. ”Het is toch fantastisch om te zien hoeveel kinderen tijdens de herfstvakantie het voetbalveld boven de spelcomputer kiezen. Fornite is de grootste vijand van het voetbal. Je ziet al weinig kinderen op straat voetballen. Des te mooier is dat deze dagen zo goed bezocht zijn.” Ook Gustavo Hamer, de talentvolle middenvelder van PEC, sloot zich aan bij deze woorden. Na de befaamde persconferentie, waarin de kinderen de middenvelder het hemd van het lijf mochten vragen, had hij voor de camera van Play2Improve een belangrijke boodschap voor alle talenten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top